Aspirator robot Samsung POWERbot seria VR9000

De ce mi-aș lua un robot?

Am plecat de la următoarea întrebare: am nevoie de un aspirator robot Samsung? Sau, mai bine, de ce mi-aș lua un aspirator robot?
Răspunsuri posibile:
1. Aspiră mai bine decât unul clasic (discutabil, în general orice aspirator de 200-300 lei face teoretic o treabă mai bună)
2. Ocupă mai puțin spațiu (da, dar cu o observație: acest aspirator robot Samsung ar ocupa foarte puțin dacă l-aș strânge și pune în cutie după fiecare utilizare…dar…vezi punctul 3)
3. Pot da zilnic cu el (cu unul clasic sigur nu aș face asta). Dar e nevoie să dau zilnic? Nu știu voi, dar eu stau in București, nu e chiar cel mai curat oraș. Mai ai și un animal în casă și uite că ai răspuns singur la întrebarea aceasta.
4. E mai ieftin – Nu, nicidecum. Poate doar aspiratoarele din clasa celor oferite de Dyson să fie mai scumpe
5. Sunt leneș și prefer să stau pe canapea la TV decât să dau eu cu aspiratorul 😀

Aspirare

Aspirator robot Samsung

Este perfect pentru suprafete cu gresie sau parchet.

Să revenim. Ziceam la punctul 1 de aspirare. După un an de folosire pot spune că acest spirator robot Samsung este decent. Adică pe suprafețele tari e ok, dar pe covoare e mai dificl spre imposibil. Nu recomand în casele cu multe covoare. De fapt, nu recomand multe covoare în casă…de fapt nu recomand covoare în casă…îmi ajunge un preș la intrare și unul în baie.
Ar mai fi autonomia.

Autonomie

Autonomia nu e foarte strălucită – cam 30-40 minute. Ce este surpinzător e că uneori termină 3 camere, alteori se întoarce la stația de încărcat (da, se întoarce singur, o găsește și se lipește încet de ea) și termină după o reîncărcare (ce durează vreo 2.5 ore). Mai dubios e când se gândește el noaptea că i-a mai rămas un rest și te trezește din somn :-D. Am observat că atunci cînd detectează zone mai murdare își mărește puterea (cel puțin așa cred, după intensitatea crescută a zgomotului…zici că vrea să decoleze). Se întâmplă aceasta mai ales când se lipește de plinta de la marginea parchetului.

Cât de tare te încurcă prin casă

Spațiul ocupat ar fi ok, dar pentru că îl folosesc zilnic, îl las într-un colț al casei. Partea bună e că nu trebuie să mă duc la el să-l pornesc, o fac automat din aplicația Smart Home a celor de la Samsung. Apropo, dacă il conectați la această aplicație (prin rețeaua wireless), aveți acces la el de oriunde. A fost destul de ciudat când am primit primul mesaj de la aspiratorul robot Samsung…eu fiind la o petrecere și el anunațîndu-mă că a tgerminat de curățat 🙂 Mai aiurea e când începe să fluiere că s-a bocat într-un cablu ceva, sau că a prins ceva in peria rotativă…

Aspirator robot Samsung

Vedeti peria aceea rotativa? Acolo se vor bloca părul, firele, atele, cablurile etc.

 

Preț… SPOILER ALERT! – e SCUMP

Prețul e cam mare…eu am dat peste 2000 lei pe el. Aici e mai partea mai urâtă…ieftin nu e. Și nu am vrut un model mai ieftin. Am mers pe principiul că dacă nu este ok, il returnez în perioada de 30 zile (l-am luat de la EMAG). Din analizele citite, am înțeles că ar fi printre cele mai bune pe partea de aspirare, la paritate cu cele mai scumpe modele de la iRobot (modelul echivalent era cam cu 1200 lei mai scump).

Concluzii

Plusuri

Ca un rezumat, ce mi-a plăcut:
– dau zilnic cu el (vorba vine, apăs zilnic pe un buton din aplicație)
– nu e foarte zgomotos (are și un mod silent, perfect pentru o aspirare de noapte)
– poți să-l programezi când să aspire (de exemplu, când pleci de acasă)
– îl poți controla prin smartphone
– aspiră decent

Minusuri

Ce nu este ok:

– prețul (totuși acest aspirator robot Samsung e 2000+ lei…) verifică aici cât mai costă
– autonomia (ar putea să fie cam dublă; pentru studio-2 camere este ok, pentru suprafețe mai mari, are nevoie de reîncărcare…2.5 ore)
– curățarea periei (firele de păr o sugrumă și trebuie îndepărtate destul de des)
– sistemul de ghidare: deși are nu știu câti senzori, tot se lovește ca berbecul de unele obiecte. Mai ales de picioarele scunelor. Pur și simplu, te doare sufletul cum îl vezi că prinde viteză și intră direct în scaun. De asemenea, dacă e o comodă suficient de înaltă încât să nu o detecteze senzorii, dar suficient de scundă încăt să nu încapă sub…se lovește sigur. s-a cam ciobit pe partea din față, chiar mă gândeam să-i pun niște plasturi 😀

Aspirator robot Samsung

Zic ei că vede picioarele scaunelor, dar nu-i credeți pe cuvânt 😀

– mi-ar fi plăcut funcția de perete virtual de la iRobot, dar asta e…pui o pernă și nu mai trece 😀
– nu dă bine în colțuri, sau sub corpurile unde nu poate intra (trebuia menționat că unde nu ajunge, nici nu aspiră?!)

 

Recomandare

Dacă l-aș recomanda?
Da, cu siguranță. DAR, nu poți renunța la cel clasic (colțuri, sub pat, locuri înguste…)
Momentan folosesc o combinație aspirator robot Samsung si un Dyson V7 (fratele mai mic al lui V8).

De asemenea, ai putea dori...